Friday, August 3, 2012

မိသားစု အတြက္ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ

တမိသား နဲ႕ တမိသား ေပါင္းစပ္တဲ့ အခါ ေနရာေဒသ ၊ ဓေလ့ ၊ေန႕စဥ္ အေလ့ အထ ေတြ ကြာေနရင္ ေတာ့ အေတာ္ ညွိယူရတာပါ ။ ဒီအထဲမွာ ေန႕စဥ္ စားသုံးတဲ့ အစားအေသာက္ ကို ညွိရတာေတာ့ ပိုခက္မယ္ ထင္ပါတယ္ ။

က်မ ကေတာ့ အစားအေသာက္ ကို အနံ႕မၿပင္း အရသာမစူးရွ ရင္ အားလုံး စားပါတယ္ ။ အညာသူ ဆိုေတာ့ ေရခ်ိဳငါး စားတတ္ေပမဲ့ ေရငံငါး တို႕ ေအာက္ၿပည္ေအာက္ရြာက ငါးတို႕ေတာ့ စားက်င့္ သိပ္မရွိဘူးေပါ့ ရွင္ ။ အဲ ငပိ ဆို အိမ္မွာက စိမ္းစားငပိ စားတာမ်ားတယ္ေပါ့ရွင္ ။

အိမ္က ကိုခ်စ္ေမာင္ၾကီးကေတာ့ ေအာက္ၿပည္ရြာသားဆိုေတာ့ ငါးၾကိဳက္တယ္ရွင့္ ။ ၿပီးေတာ့ ငါးခ်ဥ္ ပုစြန္ခ်ဥ္ သုပ္စားတာ ၾကိဳက္တယ္ ။ က်မတို႕ၿဖင့္ ပုစြန္ခ်ဥ္ ငါးခ်ဥ္ ကို အသားစိမ္း ငါးစိမ္း လို႕ဘဲ ၿမင္ေနေတာ့ မစားရဲေပါင္ရွင္ ။

 သူက ေတာ့ အသားထက္ ငါး ကို ပိုၾကိဳက္တယ္ရွင့္ ။ ခ်စ္သူ ဘ၀ ကမ်ား က်မ အေဆာင္ ကိုလာလည္ ရင္ ဟင္းေတြ ခ်က္ၿပီးယူလာခဲ့တယ္ ။ ငါးေၿပမ ကို မရမ္းသီး နဲ႕ ႏွပ္ ၊ ငါးခူ ကို စဥ္းေကာၿပီး ရဲရိုရြက္ ထည့္ခ်က္ ၊ ငါးမုတ္ေၾကာ္ နဲ႕ သူ ခ်က္ၿပီး ယူလာတာေတြ က စားလို႕ ကလဲ ေကာင္းေတာ့ သူ႕ကိုယူဘို႕ ရဲရဲ ၾကီးဆုံးၿဖတ္ခဲ့တာေပါ့...:D

အဲ ယူၿပီး မွ  မွားမွန္းသိတာပါ ( ဘြာေတး ဟုတ္ေပါင္ ေယာင္ၿပီးေၿပာမိတာပါ )

က်မ က ဟင္းခ်က္ရင္ အသား ငါး ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဂ်င္း အားလုံးပစ္ထည့္ၿပီး ခ်က္ပလိုက္တာပါဘဲ ။
သူက ဂ်င္းၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ကို ေသခ်ာေထာင္း အေရာင္အတြက္ ငရုတ္သီးပါေထာင္း ဆီသတ္ၿပီးမွ ခ်က္တာ ၾကိဳက္သတဲ့ ၊ ေမႊေန အသားထည့္ ေမႊ ၊ ေနာက္ ငံၿပာရည္ေလးထည့္ တဲ့ တဆင့္ၿခင္း ေပါ့ေလ ။ ပို အရသာရွိသတဲ့ ..ဒါေပမဲ့ ေညွာ္မွာ မီးပူ ခံရမွာက ပိုေသခ်ာပါတယ္ ။ က်မ က အရပ္လဲ ပု သေလ ။

ဒါေပမဲ့ မိန္းမ ဆိုတာကေတာ့  ကိုယ္ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္ ကိုယ့္ အိမ္ဦးနတ္ အၾကိဳက္ ကို ၾကိဳးစားခ်က္ေပးၾကတာပါဘဲ ။ ပင္ပန္းေပမဲ့ ကိုယ္ခ်က္ထားတာ ကို မိသားစု က ၿမိန္ၿမိန္ယွက္ယွက္ အားေပးတယ္ဆိုရင္ ေမာသမွ် ေၿပတာပါဘဲ ေလ ။

ပိတ္ရက္ ဆိုရင္ေတာ့ သူ႕အၾကိဳက္ ကိုယ့္အၾကိဳက္ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ေလးေတြ ခ်က္စားၿဖစ္တာေပါ့ ။

ဘူးသီးဟင္းခ်ိဳ ၊ ၾကက္သားဆီၿပန္ ၊ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပန္ေထြေဖ်ာ္ နဲ႕ တို႕စရာ အစုံပါ ။ စားၾကပါဦး ရွင္ ...:D


 ထူးထူးၿခားၿခား ဟင္းမဟုတ္ေပမဲ့  စားလို႕ ၿမိန္တဲ့ ဟင္းအတြဲ အဖက္ ပါ ။ ဟင္းတမ်ိဳး စီ စိတ္၀င္စားစရာ မရွိေပမဲ့ ဒီအတြဲ အဖက္ တိုင္းခ်က္ရင္ စားလို႕ၿမိန္မွာ ေသခ်ာပါတယ္ေနာ္ ...။


ဒါကေတာ့ ပဲ၀ါေလးဟင္းခ်ိဳ ၊ ကင္းပုံသီး ခ်က္နဲ႕ ငါးေၾကာ္ ၾကက္သားေၾကာ္ပါ ။ သရက္ခ်ဥ္ သုပ္ေလး  ၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ငံၿပာရည္ေၾကာ္ ေလးနဲ႕ တြဲဖက္စား ရင္ ၿမိန္ မွ ၿမိန္ ေပါ့ ရွင္ ။ က်မ ကေတာ့ စိမ္းစားငပိေထာင္း ကို သံပုရာေရ ညွစ္ၿပီး စားပါတယ္ ။



 ငါးေၿခာက္ ၊ရုံးပတီသီးနဲ႕ ခ်က္ထားတဲ့ ဘူးသီးခ်ဥ္ေရပါ  ။ ရုံးဖြင့္ရက္ အလုပ္ရွဴပ္ခ်ိ္န္ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ မခ်က္ႏိုင္တဲ့ က်မ အတြက္ေတာ့ အလြယ္ အၿမန္ခ်က္လို႕ရတဲ့ ဒီဟင္း နဲ႕ ငံၿပာရည္ေၾကာ္ နဲ႕တင္ စားလို႕ ၿမိန္ပါတယ္ ။ ကိုခ်စ္ေမာင္ လဲ ၾကိဳက္တယ္ေပါ့ရွင္ ...။



သီးစုံခ်ဥ္ေရ ၊ ၀က္သားဟင္း ၊ ပုစြန္ ဆီၿပန္ နဲ႕ ငရုတ္သီးစိမ္းေၾကာ္ပါ ။ ေမေမ က ၀က္သားမစားလို႕ ပုစြန္ ဆီၿပန္ေလး ပါ ခ်က္လိုက္တာ ။ ဒီ လို ဟင္းအတြဲ ဆို ကိုခ်စ္ေမာင္တို႕ က ၀ိတ္ခ်ဘို႕ေတြ ဘာေတြ ေမ့သြားတယ္ရွင့္ ..အဟင္း..ဟင္း..ဟင္း ။


အေပၚက သီးစုံခ်ဥ္ေရ ပါဘဲ ၿမင္သာေအာင္လို႕ သတ္သတ္ရိုက္ ထားတာပါ ။


ဟင္းႏုႏြယ္ ရြက္ နဲ႕ တိုင္ေထာင္ပဲသီး အရွည္ နဲ႕ သုပ္ထားတာပါ ။ ထမင္း ပူပူေလး နဲ႕ စား စား ၊ ေန႕လည္ေန႕ခင္း  ေရေႏြးေလး နဲ႕ ၿမည္းၿမည္း က်မ ကေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တာပါဘဲ ရွင္ ။ အလြယ္ သုပ္လို႕ရတာလဲ ပါတာေပါ့ေလ ။


ေနာက္ ေန႕ မွ တၿခားခ်က္စားၿဇစ္တာေလးေတြ တင္ပါဦးမယ္ ။ ပုံမွန္ ဟင္းလ်ာေလးေတြ မို႕ ခ်က္နည္း ေရးေနစရာ မလိုပါဘူးေနာ္...။

6 comments:

  1. အားလုံးကုိ စားခ်င္တယ္ ရွလြတ္

    ပုိးပုိး

    ReplyDelete
    Replies
    1. ပိုး ဘယ္ေန႕ ဘာစားခ်င္လဲေၿပာ ...:D

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. ကိုခ်စ္ေမာင္ရဲ႕ ဇနီး ဂ်ာနယ္ေက်ာ္မမသံက သိပ္ သိပ္ေတာ္တာပဲ .. ဟင္းစပ္ေလးေတြ မွတ္သြားတယ္.. ငရုပ္သီးစိမ္းေထာင္းေၾကာ္ေတြ ပန္းကန္ႀကီး ၁ လံုးပဲ ။။။ အရမ္းစပ္လား..စိတ္ဝင္စားတယ္.. တစ္ခါမွ မစားဖူး..ပဲသီး ဟင္းႏုႏြယ္သုပ္လည္း စိတ္ဝင္စားတယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စင္စင္ က ကြန္မန္႕ ေရးတာ သိပ္သိပ္ ေတာ္တာဘဲ ..ကြန္မန္႕ ေရးနည္း သင္တန္းဖြင့္ပါလားဟင္...:D

      Delete
  4. ကူးကူးလွိဳင္November 13, 2012 at 6:46 PM

    အသီးအႏွံၾကိဳက္တဲ့သူဆိုေတာ့ အစ္မခ်က္ထားတဲ့ဟင္းေတြ အေတာ္မ်ားမ်ားကို အားေပးသြားတယ္ေနာ္...

    ReplyDelete